Mysağlık
Hoşgeldiniz

Join the forum, it's quick and easy

Mysağlık
Hoşgeldiniz
Mysağlık
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi - Ankara

Aşağa gitmek

Orta Doğu Teknik Üniversitesi - Ankara Empty Orta Doğu Teknik Üniversitesi - Ankara

Mesaj tarafından Dr.House Cuma Ekim 08, 2010 4:21 pm

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 15. 11. 1956
Rektör: Prof. Dr. Süha Sevük
İletişim bilgileri: ODTÜ İnönü Bulvarı 06531 Ankara
Tel: 0312 210 2000
Faks: 0 312 210 11 05
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 5
Bölüm: 38
Enstitü: 4
YO: 1
MYO: 1
Öğrenci sayısı: 17383
Akademik personel: 2084

Rektör Prof. Dr. Süha Sevük: "Eğer tercihiniz ODTÜ'de yer alan bir bölümse, biz sizleri dünyanın en güzel kampüslerinden birinde, ülkemizin en nitelikli öğretim kadrosu ve en iyi öğrencileriyle birlikte olmaya çağırıyoruz. Sizleri ODTÜ'lü olma ayrıcalığını tatmaya bir kez daha davet ederken tüm yaşamınız boyunca başarı ve mutluluklar diliyorum"
Tarihçe: ODTÜ, 1956 tarihinde "Orta Doğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü" adı altında eğitime başladı. İlk olarak Mimarlık bölümü öğretim açıldı. İlk yıllarını Müdafaa Caddesi'nde Emekli Sandığı'na ait küçük bir bina ile birkaç barakada sürdürdükten sonra 1963 yılında bugünkü yerleşim alanına taşındı.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin kapısından girdiğinizde sanki ucu bucağı belli olmayan bir kampüsle karşılaşıyorsunuz. Yeşillikler içerisinde, son derece bakımlı kampüs, "işte üniversite bu olmalı" dedirtiyor.
46 bin dönümlük bir arazi üzerinde bulunan ODTÜ yerleşkesinde tüm fakülte, bölüm, sosyal binalar ve spor tesisleri 400 bin metre karelik bir kapalı alanı kapsıyor. Yerleşim alanı içinde balık tutmaya, piknik yapmaya ve su sporları yapmaya elverişli Eymir Gölü bulunuyor.
ODTÜ, eğitim- öğretim ve bilimsel araştırmalarının yüksek standartları, kütüphanesi ve labaratuvarlarının sağladığı geniş olanakları, yerleşim alanının büyüklüğü ve güzelliği ile Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birisi. Eğitim dili İngilizce olan ODTÜ'nün öğretim kadrosunun çoğunluğu yurtdışında öğrenim görmüş, uluslararası yayın sahibi elemanlar oluşturuyor. Üniversiteye girme şansını elde eden öğrenciler İngilizce Yeterlilik Sınavı'na giriyorlar. Bu sınavda başarılı olanlar birinci sınıfa başlarken, başarılı olamayanlar Yabancı Diller Yüksekokulu Temel İngilizce Bölümü'nde İngilizce görüyorlar.
Üniversitede, öğrencilere ikinci bir dalda lisans diploması alma şansı tanıyan çift anadal programı ile, yan dal programı bulunuyor. ODTÜ'deki Akademik Danışmanlık sistemine göre her öğrencinin kendi bölümünde bir danışmanı bulunuyor. Dönem kayıtlarında öğrencinin akademik durumu için ilk başvuracağı kişi olan Akademik Danışman, öğrencinin diğer sorunları ile de yakından ilgileniyor.ODTÜ'lü öğrenciler yurt dışında staj yapma ve öğrenci değişim programı çerçevesinde yurtdışında öğrenim görme olanağına da sahipler.
ODTÜ'yü M- F puan türlerinde ilk 500, diğer puan türlerinde ilk 250 içerisinde yer alarak kazanan öğrenciler yurtlara sıralamasız girebiliyorlar. ODTÜ Kariyer Planlama ve Mesleki Yerleştirme Merkezi aracılığıyla başta son sınıf öğrencileri olmak üzere isteyen tüm mezunlarına iş hayatı ile ilgili konularda yardımcı oluyor.
Merkezin öğrencilerin desteği ile yürüttüğü firma tanıtım toplantılarına her yıl 90'ın üzerinde kuruluş katılıyor ve son sınıf öğrencilerinin önemli bir bölümü daha mezun olmadan iş anlaşmalarını yapıyorlar.

SOSYAL ETKİNLİKLER: ODTÜ, ülkemizin en çok spor tesisine sahip üniversitesi olma özelliğini taşıyor. 4 spor topluluğu ve 29 spor takımı ile eskrimden dağcılığa, kürekten yamaç paraşütçülüğüne kadar değişik dallarda spor yapabilme olanağı bulunuyor. Tüm öğrenciler serbest veya bir çalıştırıcı eşliğinde spor yapanlar için ayrı ayrı düzenlenmiş olan saatlerde, ODTÜ'nün tüm tesislerinden yararlanabiliyorlar. Üniversitede spor yapmak isteyenler için 2 kapalı spor salonu, 6 kulvar pisti olan çim sahalı stadyum, 6 futbol sahası, 1 halı futbol sahası, 12 tenis kortu, 8 açık basketbol sahası, 10 açık voleybol sahası, masa tenisi masaları, 2 koşu parkuru, jimnastik salonu, olimpik kapalı yüzme havuzu, voleybol sahası, açık yüzme havuzu bulunuyor.
Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde 60 ayrı amatör öğrenci topluluğu, akademik danışmanlarıyla birlikte çeşitli kültür sanat ve bilim alanlarında etkinlikte bulunarak, gösteriler, sergiler, paneller düzenliyor. ODTÜ'de toplulukların etkinliklerinin yanısıra her yıl düzenli olarak yapılan çeşitli şenlikler de bulunuyor. Uluslararası ODTÜ Bahar Şenliği'nin yanısıra her yıl nisan ayında üniversite tiyatro şenliği düzenleniyor.

BARINMA: ODTÜ'de 2069 kız ve 3097 erkek öğrenci kapasiteli, 13 adet öğrenci yurdu ve konukevi ile 200 öğrenci kapasiteli EBİ özel öğrenci yurdu bulunuyor. Yurtlara başvurular ders yılı başlamadan önce yapılıyor. Yeni başvuran öğrencilerin sıraya alınmalarında başarı durumları ağırlıklı olarak değerlendiriliyor. Yurtlara giriş depoziti ve aylık ücret eğitim öğretim yılı başında belirleniyor. Her yurtta haftanın 7 günü açık kantin bulunuyor. Her gün sıcak su verilen yurtlarda, öğrencilerin çamaşır yıkama gereksinimleri için ayrılmış otomatik çamaşır makinaları ve ütü masaları bulunuyor.
M ve F puanlarına göre Türkiye sıralamasında ilk 1500, TM puanına göre ilk 500 içinde yer alan öğrenciler yurtlara doğrudan alınıyor.

BURS: ODTÜ öğrencilerin değişik kaynaklardan burs veya kredi sağlama olanakları bulunuyor. Burs, kredi ve yardımlar üniversite içi ve dışı kaynaklardan sağlanıyor. 1997 yılında yaklaşık 3868 öğrenciye değişik amaçlı üniversite içi burs ve yardım, 16.500 öğrenciye ise üniversite dışı burs ve kredi sağlandı. Bu burs ve kredilerin toplam tutarı 1997- 98 öğretim yılı için yaklaşık 950 milyar lira oldu.

ULAŞIM: ODTÜ'de ulaşım belediye otobüsleri, dolmuşlar ve dolmuş taksilerle sağlanıyor. Sabah ve akşam saatlerinde öğrenciler için belediye otobüsleri, akademik ve idare personel için üniversite servis otobüsleri semtlere hizmet veriyor. ODTÜ yerleşim alanı içinde ulaşım ise yine belirlenmiş saatlerde çalışan ring otobüsleri ile sağlanıyor. ODTÜ- YÖK- Bilkent güzergahında da ulaşımı sağlayan ring servisleri bulunuyor.
Bu ulaşım hizmetlerinin yanı sıra yurtlar bölgesinde ODTÜ'lülerin şehirlerarası yolculukları için bilet alabilecekleri bir terminal bulunuyor. Terminalde yolcuların şehir terminaline ulaşımını sağlayan servisler bulunuyor.
Dr.House
Dr.House
Admin
Admin

Koç Mesaj Sayısı : 816
Reputation : 2468
Kayıt tarihi : 17/09/10
Yaş : 35
Nerden : İzmir

https://mysaglik.yetkinforum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz