Işık Üniversitesi - İstanbul
1 sayfadaki 1 sayfası
Işık Üniversitesi - İstanbul
KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1996
Rektör: Prof. Dr. Sıddık Yarman
İletişim bilgileri: Büyükdere Cad. Maslak Ayazağa İstanbul
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Vakıf
AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 2
Öğrenci sayısı: 494
Işık Üniversitesi, 110 yıllık köklü bir geçmişi olan Fevziye Mektepleri Vakfı tarafından kuruldu. Işık Üniversitesi başarı bursundan, üniversitenin burslu programlarını ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrenciler yararlanıyor. Bu burs, öğrencinin sadece eğitim ücretini karşılıyor. Öğrenciler, Işık Üniversitesi'nde bir başka öğretim programına yatay geçiş yaparlarsa bursları kesilebiliyor. Ayrıca, üniversitenin ikinci sınıfından itibaren, birinci yıl sonunda ortalaması en az 3.5 olan başarılı öğrenciler arasında yapılan inceleme ve değerlendirmelerden sonra, mali yardıma ihtiyacı olduğu saptanan öğrencilere eğitim ücretine katkı veriliyor. Öğrenciler, Ayazağa Eğitim Kampüsü'nde yer alan açık ve kapalı spor alanlarından yararlanabiliyor.
Kuruluşu: 1996
Rektör: Prof. Dr. Sıddık Yarman
İletişim bilgileri: Büyükdere Cad. Maslak Ayazağa İstanbul
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Vakıf
AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 2
Öğrenci sayısı: 494
Işık Üniversitesi, 110 yıllık köklü bir geçmişi olan Fevziye Mektepleri Vakfı tarafından kuruldu. Işık Üniversitesi başarı bursundan, üniversitenin burslu programlarını ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrenciler yararlanıyor. Bu burs, öğrencinin sadece eğitim ücretini karşılıyor. Öğrenciler, Işık Üniversitesi'nde bir başka öğretim programına yatay geçiş yaparlarsa bursları kesilebiliyor. Ayrıca, üniversitenin ikinci sınıfından itibaren, birinci yıl sonunda ortalaması en az 3.5 olan başarılı öğrenciler arasında yapılan inceleme ve değerlendirmelerden sonra, mali yardıma ihtiyacı olduğu saptanan öğrencilere eğitim ücretine katkı veriliyor. Öğrenciler, Ayazağa Eğitim Kampüsü'nde yer alan açık ve kapalı spor alanlarından yararlanabiliyor.
Similar topics
» Koç Üniversitesi - İstanbul
» İstanbul Üniversitesi
» Maltepe Üniversitesi - İstanbul
» Haliç Üniversitesi - İstanbul
» Marmara Üniversitesi - İstanbul
» İstanbul Üniversitesi
» Maltepe Üniversitesi - İstanbul
» Haliç Üniversitesi - İstanbul
» Marmara Üniversitesi - İstanbul
1 sayfadaki 1 sayfası