Mysağlık
Hoşgeldiniz

Join the forum, it's quick and easy

Mysağlık
Hoşgeldiniz
Mysağlık
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Güveç

Aşağa gitmek

Güveç Empty Güveç

Mesaj tarafından Dr.House Salı Eyl. 28, 2010 10:14 pm

MALZEMELER
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet domates
1 adet patates
½ kg fasulye
1 adet soğan
4-5 diş sarmısak
½ kg kuşbaşı kuzu eti

HAZIRLANIŞI
Toprak bir güveç kabının içine önce etler daha sonra sırası ile sarmısak, fasulye, küp küp doğranmış patates, soğan, dilimlenmiş ve suda bırakılıp acısı alınmış patlıcan ve yine dilimlenmiş kabak ve domatesler konulur. Arzuya göre yeteri kadar tuz ilave edilip, 1 çay fincanı su ilavesi ile kısık ateşte 1.5 saat kadar pişmeye bırakılır.

Not: İsteğe göre yağ ilave edilebilir.
Dr.House
Dr.House
Admin
Admin

Koç Mesaj Sayısı : 816
Reputation : 2468
Kayıt tarihi : 17/09/10
Yaş : 34
Nerden : İzmir

https://mysaglik.yetkinforum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz